Tudatos egészségfejlesztés? Minőségi testneveléssel?!

Kedves Testnevelő Kollégák!
A szakma védelme (munkánk valós értékének erkölcsi megbecsülése) és a felnövekvő nemzedék érdekében tisztelettel jelzem (hiteles írásos bizonyítékokkal alátámasztható), hogy a Magyar Diáksport Szövetség szakmai vezetőinek közel 3 milliárd forint, és alig több mint három év kellett ahhoz, hogy lerombolják a testnevelők által 20 év alatt elért szakmai módszertani fejlesztési törekvéseket, annak ellenére, hogy:
Balog Zoltán miniszter úr és Lázár János államtitkár úr támogatásával a Kormány 2012. október 26-án hozott, 1469/2012. (X.26.) Korm. határozata alapján a Magyar Diáksport Szövetség, mit kedvezményezett a TÁMOP 3.1.13. kiemelt projekt keretében megalkotja a testnevelés új stratégiáját, illetve megvizsgálva a nemzetközi és hazai jó gyakorlatokat, kialakítja a köznevelési törvény 80.§ (1) bekezdésében foglalt törvényi kötelezettségnek megfelelő egységes diagnosztikus mérési – értékelési rendszert.
Talán még emlékeztek rá. hogy több mint 20 évig (anyagi ellenszolgáltatás nélkül) örömmel tettük a dolgunkat, jó volt testnevelőnek lenni, annak ellenére, hogy sem erkölcsileg, sem anyagilag nem becsületek meg bennünket. Úgy éreztük, jó úton haladunk ahhoz, hogy tudatos egészségfejlesztő „minőségi” testnevelés oktatással, nagymértékben hozzájáruljunk, fiataljaink (egészségközpontú fittség szintjének) fizikai állapotának tudatos fejlesztéséhez, egészségi állapotuk javításához.
A testnevelők tiszta lelkű emberek még ma is lelkesen végzik a dolgukat, ha tudják, hogy értékes munkát végeznek nem csak a felnövekvő nemzedék, hanem az egész nemzet számára.

Kedves Kollégák!
Gondolom, hogy az elmúlt két évben személyesen megtapasztaltátok, ti és a gyermekek is, hogy az MDSZ „hozzá nem értő” szakértői, a NETFIT bevezetésével, olyan mérési módszert kényszerítettek ránk, amely nem mondunk igazat a gyermeknek, a szülőknek, és az országot vezető Politikusoknak. Ha ez így marad, erősen megkérdőjelezi munkánk értékét, erkölcsi megbecsülésünket.